De Ligging

De Watervlinder, is een vakantiehuis voor maximaal 8 personen, gelegen op particulier terrein aan doorgaand vaarwater met veel privacy.

 

De Watervlinder 

Het vakantiehuis ligt in een unieke omgeving aan het water, waar rust en ruimte nog bestaan, te midden van het prachtige Nationaal park De Weerribben – Wieden. Dit gebied is uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van ons land. Je kunt er varen, vissen, zwemmen, fietsen, wandelen en als het weer het toelaat, schaatsen.

 

Varen
Een eigen boot kan aangelegd worden voor de vakantiewoning, maar je kunt ook vanaf het terras uren lang naar langsvarende boten kijken. Het is natuurlijk ook mogelijk een motorboot te huren en mooie tochtjes te maken in de omgeving.

 

De omgeving
De Watervlinder ligt op steenworp afstand van de pittoreske dorpjes als Giethoorn, Blokzijl, De Wetering, Steenwijk, Vollenhove en St. Jansklooster. Een bezoek aan deze plaatsjes, ook per fiets of auto, is zeker de moeite waard.
Er zijn ook prachtige fietstochten te maken in het Nationaal park De Weerribben – Wieden, waar nog kleine en prachtige onbekende dorpjes liggen, zoals Nederland, Dwarsgracht en Jonen, waar je met een fietspondje het kanaal over kunt steken.